Горохова каша з капустою по-польськи

Серед інших представників слов’янської кухні Польща відрізняється гарячою любов’ю до капусти, особливо квашеної. Ви напевно чули про їх чудовий бігос, який вважається національним блюдом. Але чи чули ви коли-небудь про те, як готується горохова каша з капустою по-польськи? Пропонуємо Вам дізнатися про це прямо зараз.

Як смачно приготувати горохову кашу

Спочатку може здатися, що це дивне поєднання. Але немає нічого дивного в тому, щоб змішувати пюре з овочами. У Нідерландах, наприклад, обожнюють готувати стампот: роздавлена картопля з морквою, зеленню, кабачками і навіть ковбасками.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Горохову крупу промийте і замочіть у воді на дві-три години.
  • За цей час підготуйте квашену капусту: перекладіть в каструлю, долийте трохи води, покладіть два види перцю і лавровий лист. Тушкуйте протягом години під кришкою, поки капуста не стане м’якою.
  • Зваріть горохову крупу до повної готовності і додайте солі за смаком (обережно, адже капуста теж солона). Розімніть в пюре.
  • Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте до горохової каші разом з капустою і іншими спеціями, прогрійте на вогні ще кілька хвилин і зніміть з вогню.

Це чудове пісне блюдо, яке в той же час виступає в якості гарніру. У Польщі його традиційно готують на Різдво. Однак і в повсякденній кухні воно зустрічається досить часто. До того ж воно досить легке, щоб радувати себе і близьких кожен день. Обов’язково збережіть наш рецепт горохової каші на майбутнє!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь