Такий конфітюр прекрасно підійде на сніданок для бутербродів, його можна подавати з млинцями, оладками. Якщо використовувати коричневий цукор, готовий десерт матиме карамельний смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кориця 5 гр.
- Кавун м’якоть 1.5-1.7 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Вино біле (сухе) 250 мл.
- Агар-агар 8-10 гр.
- Лимон
Кроки
- У кавуна зріжте грубу шкірку, поділіть на часточки. Видаліть кісточки і поріжте кубиками.
- Налийте вино в окрему ємність, в ньому замочіть агар-агар. Всипте туди ж корицю.
- До шматочків кавуна всипте цукровий пісок, перемішайте обережно і дайте постояти 1-2 години. Закип’ятіть кавунову масу. Обов’язково знімайте пінку, що утворюється.
- Вилийте в кавунову масу вино з корицею і агар-агаром. Варіть 10-15 хвилин.
- Влийте сік одного лимона, варіть ще 15 хвилин.
- Розкладіть отриману масу в чисті, сухі, стерилізовані ємності, герметично закрийте.