Класичний салат грецької кухні готується без авокадо, але цей плід точно не буде тут зайвим. Його ніжна, трохи масляниста м’якоть дуже збагатить такий салат, привнісши з собою не тільки новий смак, а й багато корисних мікроелементів та вітамінів. А щоб смакова симфонія цієї страви зазвучала зовсім по-грецьки, додайте сюди не просто звичний сир «Фета» з магазину, а й, наприклад, шматочки якогось солоного козячого чи овечого сиру, найкраще – домашнього.
Інгредієнти
Порції: –+
- Маслини 1 банка
- Салат Латук 200 гр.
- Петрушка за смаком
- Перець болгарський 1 шт.
- Авокадо 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Огірок 2 шт.
- Лимонний сік 2 ст. л.
- Цибуля червона 1 шт.
- Сир вершковий (кубиками) 150 гр.
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Орегано 1 ч. л.
На порцію
Калорії: 133 ккал
Білки: 3.8 г
Жири: 11.5 г
Вуглеводи: 3.7 г
Кроки
- Для того щоб приготувати грецький салат з авокадо, спочатку потрібно надрізати на дві частини авокадо до самої кісточки, потім легко покрутити цей плід у різні боки, щоб кісточка відокремилася. Потім зніміть шкірку з авокадо і наріжте кубиками м’якоть. У салатницю викладіть кубики і збризкайте їх лимонним соком.
- Обмийте салатний мікс або листя зеленого салату, обсушіть, порвіть руками. Додайте в салатницю.
- Туди ж додайте і болгарський перець, очищений від насіння і нарізаний кубиками.
- Наріжте огірок та томати крупно, а цибулю – півкільцями.
- Додайте в салат кубики сиру.
- В кінці не забудьте додати маслини і присипати салат орегано сушеним.
- Потім страву підсоліть, поперчіть до смаку, заправте лимонним соком і оливковою олією. Дуже акуратно перемішайте грецький салат з авокадо, щоб сир не розламався, розкладіть порційно і подавайте до столу.
За бажання салат можна прикрасити свіжою петрушкою або базиліком.