Закачування з грибів присутні в будь-якому погребі, будь то мариновані опеньки цілими, або ніжки боровиків в олії, солянка або грибна ікра. У цьому рецепті ми хочемо зупиниться на особливостях приготування грибної ікри.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гриби 2 кг.
- Цибуля ріпчаста 800 гр.
- Рослинна олія для смаження
- Томатна паста 250 гр.
- Сіль 1 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Гриби добре вимийте і варіть протягом 20-25 хвилин в підсоленій воді.
- Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
- Обсмажте цибулю на рослинній олії до золотистого кольору.
- Варені гриби прокрутіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері.
- У каструлю з товстим дном викладіть подрібнені гриби і смажену цибулю. Також додайте томатну пасту, сіль і мелений перець. Каструлю поставте на повільний вогонь і варіть ікру 1,5 години, періодично помішуйте, щоб вона не пригоріла.
- Готову грибну ікру розкладіть по стерилізованим банкам, закатати їх стерилізованими кришками. Гарячі банки укутайте в теплу ковдру до повного охолодження.
Зберігайте ікру в прохолодному місці.
Зробила грибну ікру з томатною пастою, дуже переживала, що не вийде.
вийшло чудово!
Дякую!