Грибний суп-пюре з печериць – це неймовірно смачне, ніжне і поживне частування для вашого обіднього столу. Цікавий грибний суп легко приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Печериці свіжі 200 гр.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 зубчик
- Масло вершкове 30 гр.
- Вершки 250 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Хліб білий 100 гр.
Кроки
- Очищаємо і промиваємо картоплю, розрізаємо її на великі шматки і відварюємо у воді близько 15-20 хвилин.
- Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо її на вершковому маслі.
- Сюди ж відправляємо подрібнений часник і дрібно порізані промиті печериці.
- Смажимо продукти на сковороді близько 5 хвилин.
- Зливаємо воду з картоплі в склянку (вода може ще знадобитися). До картоплі відправляємо гриби, сіль, мелений перець та вершки.
- Перемелюємо масу блендером і даємо один разів закипіти на плиті. Якщо маса виходить занадто густою, влийте воду, що залишилася після варіння картоплі.
- У цей час можна приготувати сухарики . Для цього кубики білого хліба обсмажуємо на сухій сковороді.
Грибний суп-пюре з печериць готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу разом із сухариками.