Капусту ріжуть великими шматками і маринують в такому вигляді, звідси і така назва. Така яскрава і смачна закуска здатна прикрасити не тільки повсякденний, але і будь-який святковий стіл.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 1 шт.
- Буряк 1 шт.
- Для маринаду:
- Вода 1 л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 1 ст.
- Олія соняшникова ½ ст.
- Лист лавровий 4 шт.
- Перець духмяний горошком 1 ст. л.
- Гвоздика 2-3 шт.
- Часник 3-4 зуб.
Кроки
- Капусту помийте, розріжте качан на кілька рівних часточок. Буряк і моркву очистіть і натріть на тертці.
- Відміряйте необхідну кількість інгредієнтів для маринаду.
- Влийте в каструлю воду, доведіть її до кипіння. Потім додайте цукор, сіль, сухі спеції і рослинну олію. Коли маринад знову закипить, влийте оцет, перемішайте і знімайте каструлю з вогню.
- Буряк і моркву перемішайте між собою. Часник очистіть і наріжте часточками.
- Потім в об’ємну миску викладіть шарами капусту, часник, буряк і моркву.
- Залийте овочі маринадом.
- Зверху встановіть гніт. Залиште капусту на добу при кімнатній температурі, потім ще на добу поставте її в холодильник.
- Капуста пілюска готова, можна подавати закуску на стіл.
Приємного апетиту!