Цікавий смак домашньої ікри виходить з опеньків, цибулі та моркви. Така закуска – відмінна ідея для зимових заготовок. Продукт можна використовувати для приготування різних закусок.
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі 2.5 кг.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Морква 2 шт.
- Часник 5 зубчиків
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Есенція оцтова 1 ч. л.
- Рослинна олія 1 ст. л.
Кроки
- Опеньки очищаємо від гілок і бруду, після чого старанно промиваємо.
- Відварюємо гриби в злегка підсоленій воді 30 хвилин.
- Моркву, часник і ріпчасту цибулю прокручуємо через м’ясорубку.
- Перекладаємо овочі в каструлю, в яку попередньо вливаємо половину склянки рослинної олії. Млоїмо на слабкому вогні 15 хвилин.
- Відварені гриби охолоджуємо і також пропускаємо через м’ясорубку.
- Перекладаємо гриби до овочів, доповнюємо перцем, сіллю і рослинною олією, що залишилася. Розмішуємо і млоїмо півтори години на слабкому вогні. За 10 хвилин до готовності вливаємо оцтову есенцію.
- Грибну ікру розподіляємо по заздалегідь стерилізованим банкам. Закриваємо кришками і охолоджуємо.
Готово! Зберігати частування слід в холодному місці.