Петрушка, це звична нашим грядкам рослина. У Україні найбільш довгу історію має петрушка кучерява, хоча в стародавні часи її знали як петросилеву траву.
Рослина петрушка широко використовується в кулінарії, традиційній і народній медицині, а також в косметології завдяки своєму багатому складу. Страви з петрушки переймають від неї вітаміни С, РР, К, Вітаміни групи в, каротиноїди, солі заліза, кальцію, калію, фосфору і магнію, ефірні олії, глікозиди, вуглеводи, флавоноїди, мінеральні солі. Петрушка займає перше місце по вітамінам серед овочевих культур!
Що приготувати з петрушкою
Народна медицина рекомендує лікарські рецепти з петрушкою при набряках і водянці, метеоризмі, ожирінні, ревматизмі, запаленні передміхурової залози, астенії, ниркових кольках. Петрушка відновлює сили, активізує роботу щитовидної і надниркової залоз, позитивно впливає на обмін речовин, відбілює зуби, зміцнює ясна.
Петрушковим соком видаляють плями і прищі на шкірі, знеболюють місця укусів комах, удари, а також користуються як антимоскітним кремом. Сік також ефективний при недугах очей: катаракті, кон’юнктивіті і офтальмії.
Немає в світі такої національної кухні, в якій не використовувалася б петрушка. Рецепти м’ясних і рибних, овочевих і грибних страв, супів і соусів майже завжди припускають додавання трав’янистого смаку петрушки, а також свіжу гілочку в якості прикраси готового блюда.
При тривалій тепловій обробці смак петрушки тільки посилюється – це ще одна її перевага. Напевно лише солодкі страви можна злегка зіпсувати додаванням «петросилевої трави».
Збагачуємося вітамінами – готуємо вдома з петрушкою!
20 хв4
Паста з лососем та вершками (Pasta con salmone e panna) – традиційна італійська страва з пасти. Нижче ми наводимо простий рецепт пасти з лососем, яким поділилася з нами...
30 хв3
Паста з креветками (Pasta con gamberoni) – традиційна страва італійської кухні. Рецептів пасти з креветками в Італії безліч. Найпопулярніші рецепти пасти з креветками припускають приготування
50 хв4
Різотто з креветками (Risotto ai gamberetti) – один із численних варіантів приготування всіма відомої італійської страви з рису – різотто. Різотто зазвичай готують із круглозерного рису з високим.
25 хв4
Сп’єдіні ді мерлуццо (Spiedini di merluzzo) – італійські шашлички з тріски на шпажках.
1 год 20 хв2
Фокаччині (Focaccine) – італійські коржики з начинкою. Традиційно фокаччині готують із картоплі, але також популярні варіанти з рису. Фокаччині з рису з шинкою
40 хв6
Паста боскайола (Pasta alla boscaiola) – традиційна італійська страва з пасти. Паста боскайола являє собою пасту з печерицями та білими грибами. Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт пасти.
25 хв3
Спагетті алла путанеска (Spagetti alla puttanesca) – один з варіантів приготування італійської пасти. Рецепт спагетті алла путанеска цікавий не лише своїм смаком та легкістю приготування
35 хв4
Мігліо алла маринара (Miglio alla marinara) – традиційне італійське поєднання гарніру з пшонки з додаванням оливок та каперсів. Просте блюдо із пшонки, при цьому цікавий, незвичайний смак.
15 хв4
Червона слабосолона риба відмінно поєднується з свіжим огірком і бутерброди з такою начинкою, та й красиво декоровані, будуть прикрасою будь-якого святкового столу.
25 хв10
Бутерброди з грибною ікрою та ще й красиво оформлені доповнять будь-який святковий стіл. У цьому рецепті ікру готуємо з обсмажених із цибулею печериць, а смак начинки доповнюємо вершковим...
20 хв6
Бутерброди з оселедцем – це класика домашніх закусок. Таке частування підходить як для домашнього, так і для святкового столу. Апетитні та ситні бутерброди ще нікого не залишали байдужим....
20 хв4
Бутерброди з ковбасою та сиром можуть трохи нагадувати вам міні-піцу. Готується закуска в духовці і подавати її можна в теплому вигляді, а тягучий сир додасть ще більше балів...
15 хв5
Бутерброди з ківі, сиром та часником є яскравою оригінальною закускою, яку можна реалізувати за чверть години. Простий рецепт під силу всім. Ківі надає приємної кислинки закусці та оригінальності.
1 год 30 хв8
Розсольник з куркою та маринованими огірками – відмінний варіант гарячої першої страви для господинь, які не мають часу для готування. Розсольник можна приготувати про запас на кілька днів.
1 год 40 хв1
М’ясний бульйон – це універсальний продукт, на основі якого готується величезна кількість смачних та ароматних страв. Для того щоб бульйон вийшов прозорим, важливо постійно знімати пінку, а для.
3 год 0 хв6
Смачний та поживний рецепт класичного печінкового коржа з яловичини. Запечені в духовці коржі зберігають усі корисні властивості цього чудового продукту.
60 хв4
Апетитна святкова страва, яку зовсім нескладно приготувати, хоча вона і вимагатиме трохи терпіння. Найкраще для печінкового торта вибирати курячу печінку.
50 хв4
Такий тортик стане окрасою будь-якого святкового столу. Куряча печінка підходить для цього рецепту найкраще, адже вона зовсім не гірчить. Для начинки традиційно приготуємо
35 хв4
Різотто (італ. risotto, означає «маленький рис») – страва італійської кухні з рису, з м’яким, вершковим смаком. Перша письмова згадка про нього зустрічається лише у XIX столітті.
30 хв3
Ця класична італійська страва готується з усього, що залишилося в холодильнику. Як наповнення можуть використовуватися макарони, картопля, помідори, сосиски. Ми вам розповімо про класичний