Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.4 г.
Білки
0.4 г.
Жири
9.8 г.
Вуглеводи
47
ккал

Яблука самий звичний наш фрукт, але при цьому вони завжди готові піднести черговий кулінарний сюрприз. Почнемо з того, що яблука дуже корисні. Як свідчить англійське прислів’я, “одне яблуко в день робить доктора непотрібним”. Один з доказів користі яблук – дієтичні страви з яблук. Такі страви містять багато клітковини, вітамінів, мікроелементів, перш за все, заліза.

Найпопулярніше дієтичне блюдо з яблук – це печені яблука. Також можна зробити яблучне пюре. Є й інші рецепти які максимально зберігають їх користь. Корисні і смачні страви з яблук це фруктові салати.

Якщо ви не знаєте, що приготувати з яблук, рецепти з якими дуже численні, перш за все виберіть, яке блюдо ви будете готувати. Практично в будь-якій групі страв можна використовувати яблука. Вони входять в найрізноманітніші розділи кулінарії – від заготовок, до м’ясних страв. Звичайно, це перш за все десерти і випічка. Такі страви як вишукані, так і дуже прості. Наприклад, якщо вас цікавить, що приготувати з яблук швидко, приготуйте шарлотку або вертуту з яблуками.

Що приготувати з яблук

Але це не єдиний варіант, що можна приготувати з яблук. Рецепти з яблуками є і серед перших, і серед других страв. Мало хто готує супи з яблуками, і дуже даремно, тому що такі страви дуже своєрідні на смак. Той же звичний борщ з яблуками знаходить цікавий новий смак. Є багато любителів кислих або мочених яблук, відповідно їх цікавить, що приготувати з кислих яблук. На першому місці тут знову ж супи. Крім цього з кислих яблук готують смачні салати.

Яблука також хороші тим, що хоча яблучний сезон швидко закінчується, яблука добре зберігаються в свіжому вигляді. Тому питання, що приготувати з яблуками, буде актуальне практично цілий рік. Кожен раз ви зможете знаходити на нього нову відповідь, який завдяки нашим фоторецептам буде легко приготувати.

12 год 0 хв2
Будь-які страви, приготовані з додаванням чорної горобини, вважаються мало не лікувальними у багатьох куточках нашої країни. Ягоди містять величезну кількість вітамінів і мікроелементів
24 год 0 хв8
Цукати з яблук в електросушарку – це простий та цікавий варіант заготовити ваш яблучний урожай. Зі звичайного фрукту виходять дуже смачні та привабливі ласощі для всієї родини. Для...
50 хв3
Компот із черешні та яблук на 3-літрову банку на зиму припаде до смаку всім, хто спробував! Черешневий компот не менш популярний, ніж його “собрат” –
16 год 0 хв2
З червоними ягодами горобини звичайної, можна готувати безліч різних варень-асорті. Так, за старих часів часто варили густі, неймовірно запашні і красиві на вигляд ласощі: мерзлу горобину з яблуками.
10 хв2
Велика кількість людей не може вживати молочні продукти, але дуже люблять такі корисні напої як смузі, які часто готують саме з молоком або кефіром. Альтернативою може стати смузі...
20 хв1
Печінка – корисний вид субпродукту, багатий на залізо. З печінки зазвичай готують основні страви, закуски та паштети. Я рекомендую вам приготувати теплий салат із курячою печінкою та яблуками.
1 год 20 хв3
Залишилося зовсім небагато часу до Нового року. Наступний рік буде за східним календарем роком Дракона. Тому пропоную до святкового столу подати салат, оформлений у вигляді симпатичного дракона.
1 год 10 хв4
Крабовий салат з яблуком та плавленим сиром яскраво прикрасить новорічний стіл 2024 року! Крабові палички чудово поєднуються з плавленим сиром, кукурудзою та соковитим яблуком.
45 хв4
Салат з язиком – коронна страва справжнього святкового застілля. Він дуже апетитний, ситний та поживний. А смак у нього просто дивовижний. Приготувати його не важко, хоча з язиком...
1 год 10 хв6
Салат Олів’є з яблуком – це апетитне частування, яке прикрасить ваш домашній або святковий стіл і порадує особливою соковитістю. Такий салат відрізняється приємним смаком
24 год 0 хв5
Нарізані яблука разом з апельсинами, лимонами, цедрою та цукром вирушають у каструлю та залишаються там на ніч. Далі посуд ставиться на вогонь і вариться у 3-4 підходи по...
60 хв5
Яблучний крамбл (Apple crumble) – традиційна страва англійської кухні. Крамбл є запіканка під розсипчастою крихтою з борошна з вершковим маслом і цукром. Найчастіше крамбл роблять із фруктів, і.
48 год 0 хв3
Лимонний сік не тільки сприяє кращій консервації, але також дозволяє варенню залишатися прозорішим і зберігає смак яблук яскравим та насиченим. Почнемо готувати варення з яблук часточками
30 хв6
Форшмак (Vorschmack) – традиційна єврейська закуска, яка являє собою паштет із солоного оселедця. Назва форшмак походить від архаїчного німецького слова Vorschmack, яке означає “
24 год 0 хв1
Поєднання кориці з яблуком ніколи не буває поганим. Ця спеція робить варення пряним, ароматним і затишним, тому його дуже часто закочують на зиму. Почнемо готувати варення з яблук...
24 год 0 хв6
Таке варення дуже часто закочують на зиму, оскільки завдяки особливостям приготування в яблуках зберігається багато вітамінів, а пряні спеції роблять варення дуже ароматним.
4 год 0 хв1
Шалено шкода викидати яблука, що залишилися, які не вдалося з’їсти під час сезону, тому пропоную приготувати дивовижно смачне яблучне варення з цікавою добавкою – апельсином.
20 хв1
Варення за цим рецептом виходить неймовірно схожим за смаком та ароматом на свіжі плоди. Приготування не займе багато часу, а ось отримані заготовки зберігаються у погребі до п’яти...
2 год 30 хв6
З появою мультиварок на ринку, життя багатьох господарок стало набагато простіше! Адже тепер не потрібно шукати на запилених полицях величезні емальовані тази, контролювати вогонь на
2 год 0 хв1
Ароматне домашнє варення з яблук та груш у мультиварці на зиму виходить солодким та наваристим. Такий простий процес значно заощадить ваш час. Приступимо до приготування варення з яблук...