Крем-суп із гарбуза (Vellutata di zucca) – традиційна страва італійської кухні. Італійський рецепт гарбузового крем-супу зазвичай передбачає попереднє пасерування овочів, а перед подачею заправляється жирними вершками. Такий крем-суп з гарбуза виходить дуже смачним і сподобається навіть тим, хто не любить гарбуза.
Нижче ми наводимо італійський рецепт гарбузового крем-супу. Для приготування найкраще взяти мускатний гарбуз або гарбуз батернат.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз очищений 650 гр.
- Картопля очищена 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Овочевий бульйон або вода 1 л.
- Грудинка (бекон, корейка) 100 гр.
- Вершки 80 гр.
- Олія оливкова 2-3 ст. л.
- Розмарин за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати.
- Гарбуз та картопля нарізати на кубики.
- У товстостінній каструлі розігріти оливкову олію та пасерувати цибулю.
- Як тільки цибуля почне підсмажуватися, додати гарбуз та картоплю. Смажить на середньому вогні близько 2-3 хвилин, періодично помішуючи.
- Додати розмарин (за бажанням) і бульйон чи воду, але не весь об’єм, а так, щоб рідина лише покрила овочі. Додати сіль та мелений чорний перець за смаком. Варити близько 20 хвилин до м’якості картоплі та гарбуза.
- Зварені овочі перетворити на пюре занурювальним блендером. Якщо суп дуже густий, можна додати ще трохи бульйону.
- Наприкінці додати вершки і перемішати.
- Грудинку нарізати соломкою і підсмажити на сковороді.
- Готовий крем-суп із гарбуза розлити по тарілках, збризкати оливковою олією, прикрасити обсмаженою грудинкою та меленим чорним перцем. Також можна додати гарбузове насіння або сухарики.