Італійський соус суго на зиму

Яке нині різноманітність соусів! За радянських часів найбільш популярними були тільки майонез і томатна паста. А зараз ми можемо з легкістю повторити італійські, Грузинські, Мексиканські та французькі соуси. Серед найцікавіших і смачних песто, тартар, бешамель, ткемалі, соус суго, гуакамоле. І всі вони з доступних інгредієнтів!

Ділюся з вами рецептом італійського базилікового соусу, який підійде до будь-якої страви! Приготувавши його восени з дешевих свіжих овочів, взимку зможете доповнити макарони, м’ясо, піцу або навіть суп. Злегка гострий, з приємним смаком базиліка і томатною основою.

Як приготувати італійський соус суго на зиму

Зверніть увагу, що італійський соус з помідорів готується без використання оцту. Проте, продукт відмінно зберігається навіть при кімнатній температурі. Не забудьте простерилізувати банки і кришки або ж просто добре вимити з з содою. Кількість інгредієнтів розрахована на 4 банки об’ємом 0,5 л.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
40 хвДрук
  • Пропустіть через м’ясорубку помідори, перець чилі, половину базиліка і 1 очищену головку часнику. Додайте сіль, доведіть інгредієнти до кипіння і варіть ще 40 хвилин на сильному вогні.
  • Дрібно наріжте цибулю і обсмажте його до м’якості в соняшниковій олії. Потім перекладіть його до решти інгредієнтів.
  • Наріжте базилік, що залишився і натріть на тертці часник. Додайте інгредієнти до помідорної суміші разом з сіллю і італійськими травами. Перемішайте і варіть 10 хвилин з моменту закипання.
  • Розкладіть гарячий соус по банках і закрийте кришками.

Якщо хочете зробити консистенцію соусу суго з базиліком більш гладкою, подрібніть в м’ясорубці або блендері всі інгредієнти. Крім того, потрібно буде зняти шкірку з томатів. Якщо блюдо здається вам занадто гострим, видаліть з перцю чилі насіння або додайте менше цього інгредієнта. З чим будете подавати італійський соус?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь