З безлічі страв з картоплі незмінна популярність залишається у картоплі, запеченої часточками в духовці, і особливо з ефектом хрусткої скоринки. Для такого ефекту найкраще підходить молода картопля, але можна приготувати і зі старої. Картопляні часточки трохи варяться, щоб пішла частина крохмалю, що надає страві апетитний хрусткий смак. Кількість інгредієнтів для цієї страви-довільна і за смаком кожної господині, а картопля береться з розрахунку 3 шт. на порцію.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 12 шт.
- Паприка за смаком
- Сушений часник за смаком
- Сухий базилік за смаком
- Сіль за смаком
- Рослинна олія за смаком
Кроки
- Картопля (молоду або з тонкою шкіркою) ретельно і допомогою щітки промивається під проточною водою. Потім вона нарізається акуратними поздовжніми часточками.
- Картопляна нарізка протягом 5-7 хвилин вариться у воді з додаванням солі. Потім картопля відкидається на друшляк і трохи остуджують.
- Часточки перекладаються в окремий посуд, поливаються рослинною олією і посипаються сіллю і сумішшю сухих приправ. Потім вони добре перемішуються, щоб масляна суміш покрила часточки з усіх боків.
- Деко застеляється фольгою або спеціальним папером. На нього рівним шаром викладаються підготовлені картопляні часточки. Запікаються часточки в розігрітій до 180°С духовці 40 хвилин і до рум’яної хрусткої скоринки.
Готову картоплю розкладається по тарілках і подається до столу або з соусом, або як гарнір до інших страв. Приємного апетиту!