Картопля часточками на деко з хрусткою скоринкою

З безлічі страв з картоплі незмінна популярність залишається у картоплі, запеченої часточками в духовці, і особливо з ефектом хрусткої скоринки. Для такого ефекту найкраще підходить молода картопля, але можна приготувати і зі старої. Картопляні часточки трохи варяться, щоб пішла частина крохмалю, що надає страві апетитний хрусткий смак. Кількість інгредієнтів для цієї страви-довільна і за смаком кожної господині, а картопля береться з розрахунку 3 шт. на порцію.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Картопля (молоду або з тонкою шкіркою) ретельно і допомогою щітки промивається під проточною водою. Потім вона нарізається акуратними поздовжніми часточками.
  • Картопляна нарізка протягом 5-7 хвилин вариться у воді з додаванням солі. Потім картопля відкидається на друшляк і трохи остуджують.
  • Часточки перекладаються в окремий посуд, поливаються рослинною олією і посипаються сіллю і сумішшю сухих приправ. Потім вони добре перемішуються, щоб масляна суміш покрила часточки з усіх боків.
  • Деко застеляється фольгою або спеціальним папером. На нього рівним шаром викладаються підготовлені картопляні часточки. Запікаються часточки в розігрітій до 180°С духовці 40 хвилин і до рум’яної хрусткої скоринки.

Готову картоплю розкладається по тарілках і подається до столу або з соусом, або як гарнір до інших страв. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь