Для зустрічі дорогих гостей необов’язково купувати дорогі ковбаси, щоб зробити красиву нарізку. Є більш бюджетний варіант, здатний приємно здивувати ваших близьких. Картопляна ковбаса з салом — прекрасний вибір, коли звичні м’ясні вироби встигли неабияк набриднути.
З 2 кг картоплі і 400 г сала виходить розкішна закуска. Недорого і до божевілля смачно! Рецепт такої рум’яної ковбаски, приготувати яку в домашніх умовах простіше простого, безсумнівно варто записати. Адже він точно стане в нагоді!
Картопляна ковбаса з салом: як приготувати
Потрібно гарненько підготувати свинячі кишки перед використанням, щоб позбутися від неприємного запаху. Для цього їх слід ретельно промити, а потім замочити в спеціальній суміші. Наливаємо в глибоку ємність 2 літри води, а потім додаємо склянку оцту 9 %. Ми залишаємо кишки вимочуватися протягом 30 хвилин. Потім знову промиваємо їх під проточною водою. Готово!
- Картопля 2 кг.
- Свинина 300 гр.
- Сало свиняче 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 4 зуб.
- Сіль 2 ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Манна крупа 50 гр.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Кишки 4 шт.
- Нарізаємо сало невеликими кубиками, м’ясо-шматочками побільше. Обсмажуємо їх на сковороді до рум’яності.
- Очищаємо ріпчасту цибулю. Дрібно її нарізаємо. Додаємо цибулю до сала і м’яса. Обсмажуємо до золотистого кольору.
- Очищаємо сиру картоплю. Натираємо її на дрібній тертці.
- Очищаємо часник і пропускаємо через прес. Додаємо його, зажарку, манну крупу і молоко до картоплі. Солимо і перчимо. Гарненько перемішуємо всі інгредієнти.
- Ретельно промиваємо свинячу кишку. Зав’язуємо її з одного боку ниткою. Начиняємо не більше половини кишки. Зав’язуємо її з іншого боку.
- Викладаємо ковбаски на деко, змащене соняшниковою олією. Гарненько проколюємо їх по всій поверхні, використовуючи голку або зубочистку.
- Відправляємо в розігріту до 180 градусів на 80 хвилин.
Ця ковбаска хороша тим, що приготувати її можна заздалегідь. Її просто розігріти в мікрохвильовій печі або підсмажити на сковороді. Домашня ковбаса з картоплі не втрачає своїх смакових якостей при цьому.