Для приготування страв на новорічний стіл необов’язково купувати дороге м’ясо, адже навіть з фаршу можна подати на стіл дуже смачне і ситне частування. Картопляні “трояндочки” з курячим фаршем – просте, смачне і гідне блюдо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 6-7 шт.
- Курячий фарш 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Очищену картоплю нарізаємо дуже тонкими кружечками, перекладаємо в глибоку ємність.
- Додаємо до картоплі сіль, вливаємо рослинну олію і добре все перемішуємо.
- До курячого фаршу натираємо на дрібній тертці шматочки картоплі, щозалишилися, засипаємо дрібно покришену цибулю і спеції, все добре вимішуємо.
- Фарш ділимо на рівні порції, формуємо з них кульки і викладаємо на деко з пергаментом.
- Картопляні скибочки накладаємо одну на одного внахлест, акуратно звертаємо в трубочку і отримуємо бутон.
- Бутон з картоплі розміщуємо в центрі м’ясної кульки.
- Навколо бутона розкладаємо інші картопляні пелюстки так, щоб вийшла трояндочка.
- Відправляємо блюдо в розігріту до 180°С духовку і запікаємо 25-27 хвилин.
Якщо на дошці згортати картоплю в бутон незручно, можна просто в руках накладати пелюстки один на оден в шаховому порядку.