Картопляні “трояндочки” з курячим фаршем

Для приготування страв на новорічний стіл необов’язково купувати дороге м’ясо, адже навіть з фаршу можна подати на стіл дуже смачне і ситне частування. Картопляні “трояндочки” з курячим фаршем – просте, смачне і гідне блюдо.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Очищену картоплю нарізаємо дуже тонкими кружечками, перекладаємо в глибоку ємність.
  • Додаємо до картоплі сіль, вливаємо рослинну олію і добре все перемішуємо.
  • До курячого фаршу натираємо на дрібній тертці шматочки картоплі, щозалишилися, засипаємо дрібно покришену цибулю і спеції, все добре вимішуємо.
  • Фарш ділимо на рівні порції, формуємо з них кульки і викладаємо на деко з пергаментом.
  • Картопляні скибочки накладаємо одну на одного внахлест, акуратно звертаємо в трубочку і отримуємо бутон.
  • Бутон з картоплі розміщуємо в центрі м’ясної кульки.
  • Навколо бутона розкладаємо інші картопляні пелюстки так, щоб вийшла трояндочка.
  • Відправляємо блюдо в розігріту до 180°С духовку і запікаємо 25-27 хвилин.

Якщо на дошці згортати картоплю в бутон незручно, можна просто в руках накладати пелюстки один на оден в шаховому порядку.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь