З настанням збору врожаю саме час приготувати ніжну кашу з рису і гарбуза, а також доповнити її родзинками, які відмінно доповнюють і відтіняють смак головних компонентів. Для готування такого блюда потрібно зовсім небагато часу, а ситі ви будете мінімум 4-5 годин.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 200 гр.
- Гарбуз (м’якоть) 300 гр.
- Молоко коров’яче 2 ст.
- Масло вершкове 50 гр.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Родзинки 2 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
Кроки
- Гарбуз нарізаємо шматочками невеликого розміру.
- Промитий рис заливаємо однією склянкою молока, трохи солимо і додаємо одну ложку цукрового піску – варимо до готовності.
- Помаранчеві кубики перекладаємо в сковороду або сотейник. Посипаємо цукром, що залишився і карамелізуємо.
- До солодкого гарбуза заливаємо другий стакан молока і відварюємо на повільному вогні до м’якості, приблизно 15-20 хвилин.
- У глибокій жароміцної посуді з’єднуємо рис і гарбуз.
- Додаємо невеликий шматочок масла для додання страві вершкового смаку.
- А зверху посипаємо родзинками або будь-якими сухофруктами, які вам подобаються.
- Заповнені горщики з кашею відправляємо в духову шафу на 20 хвилин при температурі 70 градусів.
Після закінчення часу обережно виймаємо посуд і насолоджуємося ніжною кашею з сухофруктами і гарбузом. Приємного апетиту!