Класичне хачапурі по-аджарськи – це яскрава і неймовірно смачна страва традиційної грузинської кухні. Приготувати таке частування у домашніх умовах зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 400 гр.
- Молоко коров’яче 130 мл.
- Вода 130 мл.
- Сухі дріжджі 7 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 2 ч. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Для начинки
- Сир Сулугуні 250 гр.
- Сир Адигейський 250 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
Кроки
- Хачапурі по-класичному рецепту готуються дуже просто. У глибокій мисці з’єднуємо молоко з водою, нагріваємо і вимішуємо дріжджі з цукром. Залишаємо на 10 хвилин.
- Вливаємо сюди рослинну олію, додаємо сіль та куряче яйце. Перемішуємо.
- Просіюємо сюди борошно. Починаємо вимішувати.
- Замішуємо однорідне тісто та залишаємо його у теплі на 30 хвилин.
- Приготуємо начинку. Натираємо на тертці два види сиру і кладемо у глибоку миску.
- Доповнюємо сир розтопленим вершковим маслом. Солимо (за потреби). Ретельно вимішуємо.
- Ділимо готове тісто на чотири рівні частини. Розкочуємо їх у тонкі овали.
- По краях овалів кладемо трохи сирної маси.
- Закриваємо краями тіста начинку та акуратно згортаємо до центру.
- Формуємо акуратні човники. Наповнюємо їх сирною масою.
- Перекладаємо заготовки на лист з пергаментом. Випікаємо близько 15-25 хвилин при температурі 200 градусів.
- У кожен човник акуратно розбиваємо куряче яйце. Випікаємо ще 2-4 хвилини.
Класичні хачапурі по-аджарськи готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!