Класичне хачапурі по-аджарськи

Класичне хачапурі по-аджарськи – це яскрава і неймовірно смачна страва традиційної грузинської кухні. Приготувати таке частування у домашніх умовах зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Хачапурі по-класичному рецепту готуються дуже просто. У глибокій мисці з’єднуємо молоко з водою, нагріваємо і вимішуємо дріжджі з цукром. Залишаємо на 10 хвилин.
  • Вливаємо сюди рослинну олію, додаємо сіль та куряче яйце. Перемішуємо.
  • Просіюємо сюди борошно. Починаємо вимішувати.
  • Замішуємо однорідне тісто та залишаємо його у теплі на 30 хвилин.
  • Приготуємо начинку. Натираємо на тертці два види сиру і кладемо у глибоку миску.
  • Доповнюємо сир розтопленим вершковим маслом. Солимо (за потреби). Ретельно вимішуємо.
  • Ділимо готове тісто на чотири рівні частини. Розкочуємо їх у тонкі овали.
  • По краях овалів кладемо трохи сирної маси.
  • Закриваємо краями тіста начинку та акуратно згортаємо до центру.
  • Формуємо акуратні човники. Наповнюємо їх сирною масою.
  • Перекладаємо заготовки на лист з пергаментом. Випікаємо близько 15-25 хвилин при температурі 200 градусів.
  • У кожен човник акуратно розбиваємо куряче яйце. Випікаємо ще 2-4 хвилини.

Класичні хачапурі по-аджарськи готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь