Молочний суп з галушками краще варити в невеликих кількостях і відразу з’їдати. Він дуже смачний і поживний. Можна навіть почати день з такої нехитрої страви і подати його до сніданку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 500 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Масло вершкове 20 гр.
- Сіль 2 щіпки
- Цукор-пісок за смаком
Кроки
- Влийте в миску 50 мілілітрів молока і розбийте яйце.
- Збийте яйце і молоко до однорідності.
- Борошно просійте і змішайте з сіллю, в отриману суміш влийте молочно-яєчну масу.
- Перемішайте інгредієнти, у вас повинно вийти однорідне тісто. Миску з тістом накрийте рушником і залиште на півгодини.
- Молоко, що залишилося влийте в каструлю і доведіть до кипіння. Потім додайте сіль і цукор за смаком.
- Після цього помістіть над каструлею з молоком тертку з великими отворами. На тертку викладіть тісто і за допомогою лопатки розітріть його по поверхні терки. Тісто стече в каструлю і утворює галушки.
- Варіть суп до готовності галушок. Потім додайте в суп вершкове масло, перемішайте.
Суп розлийте по тарілках і подавайте до столу.