Класичний оселедець під шубою – це всіма улюблена страва, яка зазвичай готувалась лише до святкового столу. Однак зараз таку закуску можна запросто приготувати і до звичайної вечері, адже до її складу входять прості компоненти, поєднання яких дарує задоволення гастрономів!
Інгредієнти
Порції: –+
- Оселедець 200 гр.
- Буряк 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Картопля 2 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Класичний оселедець під шубою легко готується за покроковим рецептом. Відварені овочі очищаємо разом із яйцями та почергово подрібнюємо на великій тертці. Філе оселедця нарізаємо дрібними кубиками, попередньо позбавившись усіх кісточок. Очищену цибулину дрібно нарізаємо.
- Кожен із компонентів (крім риби та цибулі) викладаємо в окремі піали і присипаємо сіллю та чорним перцем, також заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо. Першим шаром викладаємо картоплю.
- Далі розподіляємо оселедець.
- Посипаємо рибу цибулею, трохи перчимо.
- Далі розрівнюємо шар із моркви.
- Услід, курячі яйця з добавками.
- Завершуємо збирання салату стружкою буряків, верхівку за бажанням декоруємо подрібненим жовтком.
Класичний оселедець під шубою готовий! Смачного!