Класичний салат з крабовими паличками, кукурудзою, огірком і рисом

Пропонуємо вам приготувати всіма улюблений, ніжний і дуже смачний салат з крабових паличок. Процес приготування цього салату досить простий і не відніме у вас багато часу.

Інгредієнти
Порції: +6
На порцію
Калорії: 142 ккал
Білки: 6 г
Жири: 7.2 г
Вуглеводи: 12.8 г
Кроки
35 хвДрук
  • Для приготування такого салату краще використовувати пропарений рис, тому що в готовому вигляді він виходить більш розсипчастим. Отже, візьміть половину склянки рису (при бажанні ви можете його промити) і пересипте в невелику каструлю, тепер потрібно додати таку кількість води, щоб вийшла пропорція 2:1. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, після того, як вода в каструлі закипить, додайте сіль за смаком і зменшіть вогонь.
  • Тепер потрібно відварити рис до повної готовності. Будьте уважні і не переваріть рис, інакше замість розсипчастої крупи ви отримаєте злиплий клубок каші. Готовий рис потрібно перекласти в сито і промити кип’яченою водою, а потім остудити. Викладіть рис першим шаром в підготовлений салатник.
  • Поки вариться рис, займіться підготовкою курячих яєць. Їх потрібно покласти в невелику каструлю і повністю залити холодною водою. Поставте яйця на вогонь. Після того, як вода в каструлі закипить, потрібно проварити яйця при середньому кипінні протягом 10 хвилин (менше варити не варто, тому що яйця повинні бути зварені круто). Злийте киплячу воду і замість неї налийте холодну.
  • Нехай яйця охолонуть протягом 10-15 хвилин. Завдяки цьому способу ви зможете без особливих зусиль очистити їх від шкаралупи. Очищені яйця потрібно нарізати на невеликі шматочки. Покладіть шар нарізаних яєць поверх рису.
  • Огірки краще використовувати гладкі, без колючок. Такі овочі краще підходять для салату. Промийте їх під проточною водою і трохи обсушіть паперовим рушником. Обріжте огірки з кожного боку на 1-2 сантиметри, а потім наріжте невеликим кубиком. Викладіть шар нарізаних огірків поверх яєць.
  • Прийшла черга крабових паличок. До цього часу вони повинні вже добре розморозитися (краще попередньо дістати їх з морозилки приблизно за годину до початку приготування). Розріжте кожну паличку уздовж на 3-4 частини, а потім наріжте їх на невеликі кубики. Додайте нарізані палички до решти інгредієнтів.
  • Акуратно відкрийте банку з консервованою кукурудзою. Відкиньте кукурудзу на друшляк. Коли з неї стече вся зайва рідина, перекладіть кукурудзу в салатник.
  • Тепер потрібно приготувати заправку для нашого салату з крабових паличок. У невеликій тарілці з’єднайте сметану і майонез. Якщо вам здасться це необхідним, то можете додати трохи солі за смаком. Перемішайте вміст тарілки і додайте заправку в салатник. Ретельно перемішайте всі інгредієнти салату і приберіть його в холодильник на 30-60 хвилин для просочення.

Готовий салат можна подавати як в салатнику, так і порційно, використовуючи спеціальні форми. Також готовий салат можна прикрасити декількома гілочками свіжої зелені.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь