Класичний шулюм з баранини на багатті

Класичний шулюм з баранини на багатті передбачає класичний набір інгредієнтів і баранини, класичну велику нарізку продуктів і готування на відкритому вогні/багатті. У цьому рецепті вам пропонується приготувати шулюм в казані. Пристрій цього посуду спрощує процес приготування, суп відрізнятиметься особливим смаком, та й одночасно можна приготувати частування на велику кампанію.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
2 год 50 хвДрук
  • Насамперед підготуйте афганський казан і всі продукти для шулюма. Баранину промийте і наріжте великими шматками. Овочі почистіть та промийте. Відміряйте вказані в рецепті приправи, адже закладення всіх інгредієнтів здійснюється одночасно.
  • У казан покладіть шматки баранини і посипте їх сіллю з приправ. Покладіть у казан цілі очищені цибулини.
  • Моркву та солодкий перець розріжте на великі шматки, а картоплю залиште цілком. Ці овочі перекладіть у казан.
  • Залийте вміст казана 2,5-3 літрами чистої води і зверху помістіть неочищену голівку часнику, що розрізана навпіл. Закрийте кришку казана.
  • Заздалегідь розведіть відкритий вогонь/вогнище. Над ним помістіть казан з супом і готуйте протягом 80 хвилин.

Приготовлений на багатті класичний шулюм з бараниною можете розливати по супових тарілках і подавати до столу. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь