Тануча в роті текстура, густа консистенція, ніжний смак і пікантний аромат – таким виходить цей суп. Для густоти додамо трохи картоплі, для м’якості смаку – вершки. А щоб додати яскраві смакові нотки, використовуємо часник і подамо готову страву з рум’яними хрусткими грінками.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста брокколі 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Картопля 2 шт.
- Часник 2 зуб.
- Сіль 1 щіпка
- Вершки 200 мл.
- Масло вершкове для смаження
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Багет 1 шт.
Кроки
- Якщо брокколі свіжа, то промиваємо її і замочуємо в холодній воді з невеликою кількістю солі – так потенційно наявні в суцвіттях комахи вийдуть на поверхню. Якщо використовуєте заморожену капусту, цей крок ігноруйте.
- Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо і обсушуємо. Нарізаємо бульби невеликими шматочками.
- Брокколі після замочування розрізаємо на невеликі шматочки.
- У каструлі на плиті доводимо до кипіння приблизно один літр води, потім опускаємо в окріп нарізані картоплю і брокколі. Варимо, поки картопля не стане м’якою – орієнтовно десять хвилин.
- Поки овочі варяться, розтоплюємо на сковороді трохи вершкового масла і обсмажуємо в ньому до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю. Знімаємо з плити.
- Розтоплюємо ще трохи вершкового масла. Багет нарізаємо на скибочки товщиною в один-півтора сантиметра. Обсмажуємо скибочки з двох сторін до рум’янцю. Натираємо часником і сіллю після обсмажування, посипаємо чорним меленим перцем.
- Відварену картоплю і брокколі за допомогою погружного блендера пюрируємо. Пробуємо пюре і солимо за смаком.
- Вливаємо вершки, перемішуємо і ставимо на плиту. Нагріваємо суп до гарячого стану, але не кип’ятимо.
- Готовий суп розливаємо по порційних піалах, перед самою подачею викладаємо зверху грінку і посипаємо чорним меленим перцем. Подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!