Компот з малини з лимонною кислотою на зиму — це чудовий спосіб зберегти смак та користь свіжих ягід на холодний сезон. Ароматний, яскравий і насичений вітамінами, цей напій стане незамінним доповненням до зимових вечерь та святкових столів. Простий у приготуванні, компот з малини дозволяє насолоджуватися літнім смаком круглий рік, даруючи радість та здоров’я вашій родині.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 500 гр.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Кислота лимонна 1 ч. л.
- М’ята свіжа 1 гілка
- Вода 3 л.
Кроки
- Ягоди малини ретельно оглядаємо. Навіть якщо малина садова, в ній можуть бути черв’яки. Позбавляємося від зіпсованих ягід. Видаляємо плодоніжки, якщо вони є. Висипаємо малину в миску з холодною водою і промиваємо ягоди.
- Зсипаємо малину в друшляк. Ставимо його в раковину і залишаємо на кілька хвилин, щоб стекла зайва рідина.
- Готуємо тару для майбутнього компоту. Банка повинна бути або на 2, або на 3 літри, щоб напій довше зберігався. Перевіряємо банку на тріщини і відколи. Якщо їх немає, очищаємо тару содою. Ретельно промиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом (15-20 хвилин). Разом з банкою відправляємо на стерилізацію кришку.
- У готову банку висипаємо просохлу малину так, щоб вона займала чверть тари. Засипаємо малину склянкою цукру. Якщо ви хочете, щоб компот був солодший, цукру можна додати більше.
- Промиваємо м’яту під струменем холодної води. Викладаємо гілочки на паперовий рушник і злегка висушуємо ними м’яту. Додаємо в банку. Відправляємо слідом лимонну кислоту.
- Тепер нам необхідно закип’ятити воду. Зробити це можна за допомогою каструлі і плити. Однак швидше закип’ятити воду в електрочайнику, якщо він є. Заливаємо окропом інгредієнти в банку до горлечка тари.
- Закочуємо банки. Перевіряємо, чи не просочується напій через кришку. Для цього перевертаємо банку на бік. Потім ставимо її кришкою вниз і накриваємо пледом. Коли компот охолоне, зберігаємо закачування в прохолодному місці.
Смачного!