Звичайні котлети вже набридли, і ви мрієте про різноманітність? Тоді прийшла пора приготувати їх турецький варіант з дуже оригінальною назвою – «жіноче стегенце». Котлети з рисом і фаршем відрізняються від наших як за смаком, так і способом приготування.
Половину фаршу потрібно обсмажити заздалегідь. Після чого його змішують з іншими інгредієнтами і спеціями. Турецька кухня славиться своєю різноманітністю приправ, так що страви у них завжди пряні. Подвійний кляр дає м’ясним котлетам приголомшливу скоринку. Приготуйте і переконайтеся самі!
- Фарш із яловичини 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло вершкове 30 гр.
- Олія соняшникова 100 мл.
- Чебрець ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Рис білий 50 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Зіра ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Відваріть рис в підсоленій воді, злийте рідину і залиште остигати.
- Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на розігрітій сковороді з вершковим маслом. Додайте половину фаршу і смажте до готовності, потім зніміть з вогню.
- Змішайте остиглі рис і фарш, а також додайте сирий фарш. Посоліть і всипте спеції, вбийте 1 яйце, перемішайте, накрийте плівкою і приберіть в холодильник на 1 годину.
- Для панірування окремо збийте яйця, а в іншу тарілку насипте борошно. Змочіть руки у воді і сформуйте довгасті котлети. Обваляйте їх в борошні, потім в яйці, повторіть дії і викладіть на сковороду з розігрітою соняшниковою олією.
- Смажте котлети на повільному вогні з двох сторін до готовності. Щоб прибрати зайвий жир, викладіть котлети на паперові рушники. Потім перекладіть на тарілку.
Пишні і ніжні турецькі котлети виглядають настільки спокусливо, що повністю виправдовують свою назву. Подавати їх можна з будь-яким гарніром або салатом в гарячому або холодному вигляді. А вам які більше подобаються?