Цікавий варіант страви для любителів кремових супів. Крім брокколі і цвітної капусти кладемо також фенхель – його характерний смак і аромат тільки прикрасить капустяний суп. До слова, якщо ви на дієті або постите, замість молока додавайте воду. Суп вийде пісним, але не менш смачним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста брокколі ½ вилка
- Цвітна капуста ½ вилка
- Цибуля порей 1 стебло
- Фенхель ½ шт.
- Сіль 1 щіпка
- Молоко коров’яче 1 ст.
- Окріп 1 ст.
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Олія оливкова для смаження
- Зелень за смаком
Кроки
- Цибулю-порей промиваємо, обсушуємо, ріжемо на тонкі кільця.
- Фенхель очищаємо, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тонкими часточками.
- У глибокій сковороді розігріваємо до гарячого стану оливкову олію, опускаємо в неї нарізані цибулю-порей з фенхелем і обсмажуємо при помішуванні приблизно п’ятнадцять хвилин.
- Цвітну капусту розбираємо на окремі невеликі суцвіття, промиваємо, обсушуємо.
- Аналогічно чинимо з брокколі.
- У сковороду до цибулі і фенхелю викладаємо суцвіття цвітної капусти і брокколі.
- Слідом вливаємо окріп і гаряче молоко. Солимо, перемішуємо, доводимо до кипіння і тушкуємо все разом двадцять-тридцять хвилин до м’якості овочів.
- Потім за допомогою блендера подрібнюємо масу в гладке пюре. При необхідності додаємо окріп або молоко, щоб відрегулювати густоту на свій смак.
- Повторно нагріваємо суп-пюре до гарячого стану, але до кипіння не доводимо.
- Готовий суп розливаємо по порційних мисках, прикрашаємо зеленню. Поверх можна додатково скропити оливковою олією і присипати чорним меленим перцем. Подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!