На узбецькому столі завжди є фрукти, коржі, свіжі овочі, кисле молоко і м’ясо. До їжі тут ставляться з великою повагою і приділяють приготування страв багато часу і уваги. Густі, навіть щільні, узбецькі супи нагадують кашу, щедро заправлену курдючним салом або топленим маслом з високим вмістом жиру. Місцеві жителі із задоволенням їдять їх в холодну погоду, чергуючи з не менш калорійними супами на кислому молоці. За рецептами на сайті smachnoho легко приготувати справжню узбецьку шурпу, манти, нархангі і, звичайно, розкішний узбецький плов, в який цілком кладеться головка неочищеного часнику. У узбецької кухні існує безліч способів його приготування – всі вони мають свої особливості і секрети, будь то весільний, літній або просто святковий плов. На десерт узбеки подають просочені сонцем абрикоси, солодкий виноград, цукрову черешню і диню, готують солодощі халвойтар і цукерки на основі горіхів і родзинок.

2 год 0 хв087
Сьогодні є різні варіанти цієї узбецької страви, але ми розповімо, як приготувати плов з яловичини, щоб рис був розсипчастим. А також відзначимо важливі