Надута самса

Надута самса
Час приготування: 1 год 20 хв

Ви яку випічку більше любите: солодку або солону? Якщо другу, то у “Зі Смаком” на цей випадок є просто-таки чарівний рецепт. Самса по ньому-захват і диво!

Надувати самсу (в буквальному сенсі) мало кому приходило в голову. Але якраз це ми і будемо робити. В результаті отримаємо півсферу або купол — ніби тісто саме так красиво піднялося. А ще дивіться в ролику, як зробити красиві фігурні защипи «мотузочок», завдяки яким з самси не витече ні краплі ароматного соку.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • У теплу воду додайте 1 ч.л. солі, влийте молоко, перемішайте. Додайте сметану, порціями всипте просіяне з розпушувачем борошно. Замісіть м’яке тісто, залиште на 15 хвилин.
  • Приготуйте начинку. Змішайте рубану яловичину з курдючним жиром, подрібненою цибулею, помідорами і прянощами. Посоліть, перемішайте масу.
  • На підпиленній борошном поверхні обімніть тісто. Розділіть його на 8 частин. Всі шматочки розкачайте в коржі однакового діаметру товщиною приблизно 2-3 мм.
  • На однин корж викладіть кілька ложок начинки, накрийте другий коржем. З’єднайте краї, зробіть фігурні защипи, як показано в ролику. Залиште невеликий отвір, в який помістіть соломинку для напоїв. Надуйте самсу і відразу ж закріпіть край.
  • Перекладіть вироби на деко, змастіть жовтком і посипте кунжутом. Випікайте самсу 50 хвилин при 180 градусах.

Дивує не тільки вид і соковитість готової випічки, але і незвичайна подача м’яса в тарілочці з тіста. Доповніть блюдо східним салатом з помідорів, червоної цибулі і кінзи, щоб відчути колорит в повній мірі. Приємного апетиту і не забудьте поділитися рецептом з друзями!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь