Зізнаюся чесно, іноді в моїй кулінарній практиці трапляються страви, які починаєш любити з другого-третього разу. І не тому, що вони погані. Причина в їх особливому смаку, який потрібно підлаштувати під себе. Одна з таких страв – курка з ананасами в кисло-солодкому соусі.
Перший раз процес здається трудомістким. Але результат виправдовує всі старання. Раз в тиждень ми влаштовуємо день азіатської кухні. Чоловік постійно замовляє мені рис з куркою. Каже, що поєднання м’яса з солодкими ананасами йому дуже подобається. А ось і сам рецепт.
- Куряче філе 500 г.
- Паприка 1 ч. л.
- Соус соєвий 3 ст. л.
- Перець болгарський 1 шт.
- Ананас консервований 340 г.
- Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Для заправки змішайте соєвий соус, оливкову олію і паприку.
- Філе помийте, обсушіть і наріжте соломкою або невеликими шматочками. Змішайте з маринадом.
- Наріжте перець маленькими кубиками і обсмажте на розігрітій сковороді з краплею олії. Додайте курку і продовжуйте смажити практично до готовності.
- Злийте з ананасів сироп і змішайте його з крохмалем. Самі фрукти наріжте середніми шматочками і додайте в сковороду. Готуйте 2-3 хвилини.
- Влийте сироп, перемішайте і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте до загусання соусу.
Я сіль не додаю зовсім, так як соєвий соус сам по собі солоний. А зайва щіпка може зіпсувати тонкий солодкуватий присмак. Крім рису до кисло-солодкої курки підійдуть картопля і овочевий салат. Смачного!