В Японії цитрусові ростуть майже по всій території і мандарини займають перше місце. У цій країні фрукти в особливій пошані, адже вони відіграють важливу роль в її культурі. Саме там ви зустрінете самі неординарні рецепти з використанням фруктів! З огляду на любов японців до кисло-солодких поєднаннь, стає зрозуміло, чому куряча печінка з мандаринами так популярна.
Спочатку це здається незвичайним. Печінка? З мандаринами? Але давайте згадаємо про знаменитий кулінарний дует – печінки з яблуками. Цей продукт також готують з айвою. Він відмінно поєднується з карамеллю, а цитрусові нотки здорово відтіняють і смак, і аромат.
З огляду на те, що сама по собі печінка готується дуже швидко, додавання такого соусу не надто ускладнить завдання. Більш того, він буде м’яко обволікати кожен шматочок, відкриваючи це блюдо по-новому. Варто спробувати! Особливо тим, хто так і не відкрив для себе всієї принади цього продукту.
- Куряча печінка 700 гр.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Мандарин 4 шт.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Мед квітковий 1.5 ст. л.
- Табаско за смаком
- Часник 3 зуб.
- Зелень за смаком
- Розігрійте олію на сковороді і додайте цукор. Коли він розтопиться, додайте мандаринові часточки, потомите їх в карамелі кілька хвилин.
- Тим часом наріжте цибулю. Додайте її до мандаринів разом з нарізаними часточками часнику і соєвим соусом. Тушкуйте, зрідка помішуючи, 10 хвилин.
- Печінка промийте, очистіть від прожилок. Звільніть сковороду від мандаринової заправки і обсмажте на ній печінку протягом декількох хвилин з двох сторін (можна додати ще трохи олії).
- Потім поверніть мандарини з цибулею на сковороду і тушкуйте блюдо ще 5 хвилин до повної готовності.
- Подавайте печінку з гарніром, присипавши цибулею або іншою зеленню за бажанням.