Коли в одному із закладів фастфуду нашого міста тільки з’явилися нагетси, вся дітвора накинулася на них, як на смачніше зі страв. І не важливо, що скибочки курки смажилися в олії 3-денної давності. Тоді-то мені і спало на думку знайти наггетсам гідну заміну. Такою стали котлети з плавленим сиром.
Звичайно, це блюдо теж не можна назвати дієтичним і здоровим. Але, як говорив класик, найприємніші в житті речі рідко бувають корисними. Рубані курячі котлети з плавленим сиром готую раз в тиждень або два, адже вони досить калорійні. Однак рідні їх сприймають як справжні ласощі.
- Куряче філе 400 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Панірувальні сухарі 3 ст. л.
- Олія соняшникова за смаком
- Паприка 1 щіп.
- Сир плавлений 100 гр.
- Часник 2 зуб.
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений 1 щіп.
- Прованські трави 1 щіп.
- Філе наріжте дрібними шматочками, пересипте їх в глибоку миску. Сирок хвилин на 20 закиньте в морозилку. Потім натріть його на дрібній тертці прямо до філе.
- Туди ж відправте борошно і часник, пропущений через прес. Вбийте в миску пару яєць, додайте майонез. Посоліть і поперчіть масу, додайте спеції за смаком. Перемішайте.
- Мокрими руками сформуйте з готової суміші невеликі котлетки. Кожну обваляйте в панірувальних сухарях. Смажте котлетки на розігрітій олії до золотистої скоринки.
Рубані курячі котлети з плавленим сиром по виду нагадують нагетси, але за смаком — набагато ніжніше. Як гарнір готую картоплю пюре або запечену разом з іншими овочами. Неймовірно просте домашнє блюдо, яке хочеться готувати кожен день. Приємного апетиту!