Існує багато рецептів приготування м’яса на мангалі. Люля-кебаб з курки – одне з них, до того ж його можна назвати дієтичним, оскільки робиться воно з білого нежирного м’яса. Процес приготування такої страви має ряд тонкощів, яких необхідно дотримуватись.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 500 гр.
- Курячі гомілки 500 гр.
- Зелень за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Приправа (на вибір) за смаком
На порцію
Калорії: 135 ккал
Білки: 20.3 г
Жири: 5.0 г
Вуглеводи: 0.9 г
Кроки
- Почнемо готувати курячий люля-кебаб на мангалі. Куряче м’ясо промийте під проточною водою. Відокремте м’ясо від кісток та шкірки. Подрібніть частини філе ножем до стану фаршу.
- Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте або потріть її на тертці. Зелень помийте і дрібно порубайте ножем. Подрібнені цибулю та зелень з’єднайте з курячим фаршем, додайте сіль та приправи до смаку, ретельно перемішайте. Потім фарш необхідно добре відбити об тверду поверхню. Робіть це доти, поки фарш не перестане розтікатися. Після цього перекладіть фарш у миску, накрийте її харчовою плівкою та поставте в холодильник на 1 годину.
- За цей час підготуйте дерев’яні шпажки для люля-кебабу. Замочіть шпажки у холодній воді.
- Дістаньте фарш із холодильника. Змоченими у воді руками сформуйте невеликі ковбаски з фаршу та нанизайте їх на дерев’яні шпажки.
- Розмістіть м’ясні заготовки на ґратах. Ґрати помістіть на мангалі над розпеченим вугіллям, готуйте люля-кебаб 30 хвилин, періодично перевертаючи ковбаски з одного боку на інший.
Люля-кебаб подавайте з лавашем та свіжою зеленню.
Смачного!