У стерилізовані банки закладаються гілки петрушки, часник і помідори. Потім все заливається розсолом з води, солі і цукрового піску, після чого прикривається кришками і стерилізується. Виходить дуже смачна закуска, яка порадує своїм кольором взимку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 500 гр.
- Вода 1 л.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Петрушка гілочки 10 гр.
Кроки
- Перед початком приготування готуємо необхідні інгредієнти. Помідори з петрушкою ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Банки, в яких будуть зберігатися томати, вимиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо їх над парою 5 хвилин. Кришки кип’ятимо у воді протягом 3 хвилин.
- Часник очистимо і розрізаємо його на кілька частин. На дно стерилізованих банок відправляємо гілки петрушки і нарізаний часник.
- Тепер закладаємо в банки помідори до “плічок”.
- Далі готуємо розсіл. Для цього наливаємо в каструлю або сотейник воду, цукровий пісок і сіль. Відправляємо ємність на вогонь, доводимо вміст до кипіння і варимо протягом 1-2 хвилин, періодично помішуючи.
- Заливаємо томати гарячим розсолом до самого верху і прикриваємо їх кришками.
- Тепер беремо каструлю, на дно кладемо рушник і встановлюємо на нього банки. Заливаємо все гарячою водою, відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння і стерилізуємо протягом 10 хвилин.
- Потім щільно закручуємо кришки, перевертаємо банки догори дном, закутуємо в плед або покривало і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
Зберігаємо готові квашені томати в погребі. Подаємо до столу разом з іншими улюбленими стравами. Приємного апетиту!