Кислі щі з квашеної капусти з картоплею і перловкою. Сьогодні ми зваримо щі. Щі у нас будуть з квашеною капустою, так-так, пам’ятаєте ми квасили капусту. Так от якраз її ми і візьмемо для приготування наших щі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна квашена 400 грам
- Лавровий лист 3 шт.
- Морква 1 шт.
- Картопля 5 шт.
- Сіль 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
Кроки
- Отже, в заздалегідь зварений бульйон додамо приблизно грам 300-400 капусти свіжосквашеної. Промиємо 100 грамів перловки,… ретельно промиємо, поки вода не стане прозорою. І теж закладаємо крупу в каструлю. Поки майбутні щі закипають, нарізаємо дві невеликі моркви. І логічно, що відправляємо їх теж на вогонь.
- Перемішуємо і періодично не забуваємо знімати піну з поверхні майбутнього супу. Переходимо до картоплі, нарізаємо однаково 4-5 штук і теж відправляємо в уже киплячу каструлю. Також в суп ще додаємо одну цибулину надрізану не до кінця в двох площинах, для повної віддачі цибулевого смаку і 3 лаврових листки.
- Додаємо неповну столову ложку солі, так як бульйон спочатку не був солоним в нашому випадку. Перемішуємо і залишаємо наші щі проваритися хвилин 10-12, закінченням буде готовність картоплі. В кінці не забуваємо витягнути цибулину і лавровий лист.