Однією з найулюбленіших заготовок, якою я хочу поділитися з вами, є лечо з баклажанів по-корейськи. Люблю літньо-осінню пору, коли починається процес зимових заготовок. Ароматна закуска виходить в міру гострою і обов’язково сподобається всім.
Що ж потрібно для приготування лечо з баклажанів по-корейськи
Інгредієнти
Порції: –+
- Цибуля ріпчаста 2 головки
- Морква 300 гр.
- Перець болгарський 300 гр.
- Баклажан 6 шт.
- Часник 6 зубців
- Сіль 2 ст. л.
- Для маринаду:
- Рослинна олія 80 мл.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Перець червоний мелений ½ ч. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Коріандер 1 ч. л.
- Куркума 1 ч. л.
- Вода 2 л.
Кроки
- Вимийте баклажани, болгарський перець та моркву. Вимиту моркву очистіть за допомогою овочечистки.
- Сковороду добре розігрійте і налийте половину від необхідної кількості олії. У гарячу олію викладіть червоний мелений перець, куркуму та половину меленого коріандру. Прогрійте на повільному вогні кілька секунд і зніміть відразу сковороду з вогню.
- В окремій ємності з’єднайте цукровий пісок, кухонну сіль, чорний мелений перець і мелений коріандр, що залишився. Влийте другу частину олії і ретельно перемішайте, відставте убік, поки остигає олія з приправами в сковороді.
- Потім з’єднайте обидві масляні суміші, добре перемішайте і залиште настоюватись приблизно на 50-60 хвилин. Тим часом наберіть в каструлю 2 літри холодної води, поставте на вогонь, додайте 2 столові ложки солі і доведіть до кипіння.
- Вимиті баклажани наріжте невеликими брусочками.
- Підготовлені баклажани викладіть у киплячу воду, накрийте кришкою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і постійно помішуючи, варіть баклажани приблизно 5-7 хвилин.
- Баклажани злийте через сито або друшляк і зайвої рідини дайте стекти. Цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями.
- Очищену моркву натріть на тертці для моркви корейською.
- Болгарський перець очистіть від насіння та серцевини, наріжте тонкою соломкою.
- Часник очистіть від лушпиння, промийте і подрібніть за допомогою гострого ножа.
- Підготовлені інгредієнти складіть у металеву ємність із товстим дном.
- Залийте маринадом і акуратно перемішайте. Залишіть настоюватись приблизно на 2 години, кожні 30 хвилин, обережно перемішуючи ароматну закуску. Підготуйте банки, вимийте і простерилізуйте їх у духовці, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть у каструлі приблизно 10 хвилин.
- Гостру закуску обережно розкладіть по стерильним банкам, рівномірно розподіляючи маринад.
- Повністю заповніть банки. Банки із закускою з баклажанів, накрийте кришками, помістіть у каструлю, заздалегідь застеливши дно кухонним рушником.
- Налийте теплою водою по плічка банок і стерилізуйте 25 хвилин після закипання на тихому вогні. Акуратно вийміть гарячі банки, закатайте за допомогою машини для закатування, переверніть вгору дном. Залишіть у такому вигляді до повного остигання, закутавши теплою ковдрою.
Потім переверніть охолілі банки із закускою і перемістіть у прохолодне темне місце для зберігання.
Смачного!