Втомилися стояти біля плити кілька годин щодня? Просто не вистачає часу на приготування в робочі дні? При цьому громадське харчування точно не для вас? Тоді ловіть чудовий лайфхак для всіх господарок: створюйте обіди на тиждень вперед у домашньому автоклаві. Нещодавно почала використовувати цей метод, і дуже задоволена. Тепер рекомендую його всім своїм друзям та підписникам.
Я почала заздалегідь складати меню на весь тиждень. Основну частину страв роблю у вихідні. А сьогодні у мене ліниві голубці за власним рецептом. Буду рада, якщо візьмете на замітку!
- Свинячий фарш 2 кг.
- Рис білий ½ кг.
- Капуста білокачанна 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Морква 500 гр.
- Томатна паста 300 гр.
- Сіль (на 0,5 банку) 1 ч. л.
- Перець чорний горошок (на 0,5 банку) 4 шт.
- Лавровий лист (на 0,5 банку) ½ шт.
- Вода
- Відварюємо заздалегідь промитий рис 5 хвилин у киплячій воді.
- Якщо фарш із морозилки, попередньо його розморожуємо.
- Дрібно ріжемо цибулю, натираємо моркву. Все тушкуємо на олії в сковороді.
- Грубо рубаємо капусту.
- Ретельно перемішуємо всі інгредієнти (крім спецій) у зручній ємності.
- На дно заздалегідь вимитих банок (0,5 л) кладемо по 4-5 горошин перцю, половинку лаврового листа. Далі викладаємо підготовлену суміш (на 0,5 см нижче плічок). Потім додаємо по 1 ч. л. солі без гірки, заливаємо воду кімнатної температури до плічок у кожну банку. Закриваємо кришкою.
- Готуємо в автоклаві в режимі “на воді” 60 хвилин при 115 градусах.
- Коли вода охолоне, зливаємо її, дістаємо банки.
Підсумок – дуже смачна і ситна страва. Її можна взяти з собою на роботу, у поїздку, на рибалку, та куди завгодно. Або розігріти на вечерю.
А ви вже намагалися готувати подібні варіанти в автоклаві? Що виходить особливо смачним? Пишіть у коментарях!