Ліниві голубці в автоклаві

Втомилися стояти біля плити кілька годин щодня? Просто не вистачає часу на приготування в робочі дні? При цьому громадське харчування точно не для вас? Тоді ловіть чудовий лайфхак для всіх господарок: створюйте обіди на тиждень вперед у домашньому автоклаві. Нещодавно почала використовувати цей метод, і дуже задоволена. Тепер рекомендую його всім своїм друзям та підписникам.

Я почала заздалегідь складати меню на весь тиждень. Основну частину страв роблю у вихідні. А сьогодні у мене ліниві голубці за власним рецептом. Буду рада, якщо візьмете на замітку!

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 22 хвДрук
  • Відварюємо заздалегідь промитий рис 5 хвилин у киплячій воді.
  • Якщо фарш із морозилки, попередньо його розморожуємо.
  • Дрібно ріжемо цибулю, натираємо моркву. Все тушкуємо на олії в сковороді.
  • Грубо рубаємо капусту.
  • Ретельно перемішуємо всі інгредієнти (крім спецій) у зручній ємності.
  • На дно заздалегідь вимитих банок (0,5 л) кладемо по 4-5 горошин перцю, половинку лаврового листа. Далі викладаємо підготовлену суміш (на 0,5 см нижче плічок). Потім додаємо по 1 ч. л. солі без гірки, заливаємо воду кімнатної температури до плічок у кожну банку. Закриваємо кришкою.
  • Готуємо в автоклаві в режимі “на воді” 60 хвилин при 115 градусах.
  • Коли вода охолоне, зливаємо її, дістаємо банки.

Підсумок – дуже смачна і ситна страва. Її можна взяти з собою на роботу, у поїздку, на рибалку, та куди завгодно. Або розігріти на вечерю.

А ви вже намагалися готувати подібні варіанти в автоклаві? Що виходить особливо смачним? Пишіть у коментарях!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь