Листкові салати готують на Новий Рік дуже часто. Це красиві і дуже смачні страви, які займають центральне місце на столі. Простий рецепт з покроковими фото дозволить порадувати гостей апетитною новинкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 250 гр.
- Солона червона риба (філе) 200 гр.
- Буряк 200 гр.
- Авокадо 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 60 гр.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цибуля зелена
- Сік лимона 1 скибочка
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Картоплю з буряком відварити до готовності. Яйця зварити круто.
- Для складання салату знадобиться кулінарне кільце. Стакан змастити зовні маслом і поставити в центр форми.
- Почистити картоплю, пропустити крізь велику тертку і викласти навколо склянки, притискаючи ложкою. Змастити майонезом.
- Рибу порізати на шматочки довільного розміру і викласти поверх картоплі.
- Авокадо помити і розрізати на половинки, дістати кісточку. З однієї частини прибрати шкірку і розім’яти до стану пюре.
- Додати до пюре рослинну олію і чайну ложку лимонного соку. Змішавши.
- З іншої половинки авокадо теж прибрати шкірку. М’якоть нарубати невеликими шматочками, додати до пюре і перемішати.
- Покласти авокадо поверх риби. Вирівняти шар.
- Очистити і дрібно нарубати цибулю. Додати в салат.
- Полити верхній шар страви майонезом і вирівняти.
- Буряк пропустити крізь велику тертку і викласти з неї новий шар. Змастити майонезом і вирівняти.
- Порубати зелену цибулю. Яйця почистити і подрібнити за допомогою дрібної терки. Прикрасити цими інгредієнтами салат.
- Готову страву залишити в холодильнику на півгодини, після чого обережно прибрати форму і стакан.
Замість червоної риби можна взяти оселедець – тоді вийде незвичайний варіант «Шуби».