Продукти для такого салату знайдуться в будь-якому холодильнику. Але, незважаючи на абсолютно простий склад, блюдо виходить дуже ефектним. Весь секрет – у формуванні закуски рівними шарами. Поверхню прикрашаємо щедрою посипкою зелені і скибочкою лимона, що не тільки візуально прикрашає, але і дає свіжий пряний аромат. Подавати салат рекомендуємо порційними шматочками, щоб проявити гарний зріз закуски.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тунець консервований 1 банка
- Кукурудза консервована 1 банка
- Огірок 2 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Майонез столовий молочний 4 ст. л.
- Петрушка 1 пучок
- Цибуля зелена 1 пучок
- Лимон для прикраси
Кроки
- З тунця зливаємо рідину і розминаємо м’якоть на виделкою. Укладаємо отриману масу на дно глибокої салатниці рівним шаром.
- Змащуємо невеликою кількістю майонезу.
- Кукурудзу відкидаємо на друшляк і даємо соку стекти. Розміщуємо зерна поверх тунця, розрівнюємо.
- Покриваємо тонким шаром майонезу.
- Огірки промиваємо і обсушуємо. Нарізаємо маленькими кубиками. Викладаємо їх рівномірним шаром поверх кукурудзи.
- Знову робимо тонким шар майонезу.
- Варені яйця натираємо на крупній тертці і висипаємо наступним шаром на огірки. Вирівнюємо.
- Петрушку і пір’я зеленої цибулі миємо і просушуємо. Подрібнюємо підготовлену зелень ножем і викладаємо останнім шаром на яйця. Вирівнюємо. Поверхню прикрашаємо тонким зрізом лимона.
Готовому салату даємо постояти годину в холодильнику, щоб шари просочилися.
Приємного апетиту!