Принадність такої печіночки в її оригінальній підливі. Сметана з ріпчастою цибулею роблять її більш соковитою, а гірчиця додає м’якості. При цьому продукт не потрібно довго вимочувати або якось по-особливому нарізати. Дотримуючись простих кроків в рецепті нижче, у вас 100% вийде ніжна печінка, яка буде завжди до речі. Адже крім відмінного смаку, ви отримаєте ще й купу корисностей. А це важливо, особливо в холодну пору!
Уявляєте, з 290 існуючих амінокислот в яловичої печінки міститься цілих 12. Мало який продукт може похвалитися такими показниками. Тут вам і найважливіші вітаміни, і мідь, і залізо, і навіть В12, необхідний для хорошої роботи нервової та імунної систем. Редакція “смачного” настійно рекомендує приготувати м’яку печінку в гірчичному соусі вже сьогодні!
- Яловича печінка 700 гр.
- Сметана 20% 8 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 3 зубці
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Гірчиця 2 ч. л.
- Олія соняшникова 6 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Добре помийте і очистіть печінку від плівок. Наріжте на порційні шматочки.
- Подрібніть цибулю і часник.
- Залийте печінку окропом і залиште на 5-7 хвилин. Таким чином видаляється сирий запах і гіркота.
- Посипте цибулю цукром і обсмажте до золотистого кольору.
- Приготуйте соус: сметану змішайте з гірчицею і посоліть за смаком.
- До смаженої цибулі додайте часник. Перемішайте.
- Злийте з миски з печінкою воду.
- Викладіть печінку на сковорідку з цибулею. Посоліть, поперчіть і, помішуючи, смажте протягом 5 хвилин.
- Все полийте сметано-гірчичним соусом. Перемішайте.
- Тушкуйте печінку 10-12 хвилин під кришкою. Коли приготується, подавайте з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!
Яловича печінка в сметанно-гірчичному соусі відмінно поєднується з овочами, рисом і картопляним пюре. Якщо ви не любите часник, можна і без нього. А щоб під час тушкування сметана не згорнулася і не розшарувалася, змішайте її з ложкою борошна перед додаванням в сковороду. Сміливо замінюйте сметану вершками будь-якої жирності: на смак це не вплине.