Печінка по-французьки в духовці

Печінка по-французьки в духовці

Працювати з печінкою — справа непроста. Щоб зробити цей делікатний продукт ідеальним за текстурою і смаком, слід оволодіти деякими хитрощами. Або ж знати рецепт, за яким яловича печінка виходить найкраще. Для мене такий — печінка по-французьки.

Багато знайомих мені любителі м’яса по-французьки деякий час скептично ставилися до цієї страви. Але коли вони спробували печінку по-французьки, відразу ж прикусили язик. Печінка виходить настільки ніжною і м’якою, що її навіть жувати не потрібно. Пробуйте!

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
30 хвДрук
  • Яловичу печінку підморозьте. У такому вигляді її буде зручніше нарізати. Зчистіть плівку. Печінку наріжте скибочками товщиною близько 1 сантиметра.
  • Зробіть заготовки на паніровку. Борошно змішайте з сіллю і меленим перцем. В окремій мисці збийте яйця з дрібкою солі. Печінку спочатку обваляйте в сухій суміші, а потім мокніть в яйця.
  • Обсмажте запаніровані шматочки печінки в розігрітій олії. Кожен готуйте буквально по хвилині з обох сторін. На них повинна лише утворитися скоринка.
  • Цибулю очистіть, наріжте тонкими півкільцями. Обсмажте її в олії до прозорості. Потім пересипте до цибулі моркву, натерту на крупній тертці. Готуйте овочі помішуючи до м’якості.
  • Через хвилини 3 перемістіть овочі на тарілку. Посоліть і поперчіть їх, додайте сметану. Перемішайте. Шматочки печінки перемістіть на деко, заздалегідь вистелене фольгою.
  • На кожен шматочок викладіть по 1 ч.л. (або трохи більше) моркви з цибулею. Заготовки посипте натертим сиром. Готуйте страву в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин.

Сир на печінці повинен розплавитися, але не підгоріти. Слідкуйте за готовністю страви через скло. В кінці приготування печінку по-французьки перемістіть на широке роздавальне блюдо, прикрасьте рубаною зеленню. Подавайте печінку в гарячому вигляді. Удачі в приготуванні!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 3 оцінки, середнє 4.67 з 5 )
Залишити відповідь