Удосконалюючи свою кулінарну майстерність, я вийшла на новий рівень! Чергові коржі без дріжджів вийшли смачніше, ніж будь-яка випічка з улюбленої пекарні під будинком. А там працюють великі майстрині, вже повірте!
Тепер ці коржі на сметані ми їмо замість хліба і булочок! На елементарне тісто я витрачаю хвилин 10, а потім стільки ж чекаю домашні коржі з духовки. Їх аромат вже знає кожен сусід!
Як приготувати коржі без дріжджів
Щоб коржі на сметані в духовці вийшли смачними, вибирайте сметану 15% і зернений сир. Ці інгредієнти-основа вашої випічки. Крім того, в тісто можна додати не свіжі помідори, а в’ялені. Якщо до того ж використовувати інші спеції, вашу випічку не можна буде відрізнити від італійської!
- Сметана 15% 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Твердий сир 100 гр.
- Кисломолочний сир 11% 100 гр.
- Помідор 1 шт.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Пшеничне борошно 150 гр.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Орегано за смаком
- Кунжут за смаком
- Змішайте сметану з яйцем, цукром і сіллю.
- Додайте сир, тертий сир і нарізані дрібним кубиком помідори. Перемішайте інгредієнти.
- Борошно змішайте з розпушувачем і вмішайте суміш до сметанно-сирної маси.
- Додайте соняшникову олію і перемішайте інгредієнти.
- Викладіть по 1 ст.л. приготовленої суміші на змащене олією деко. Злегка притисніть коржі ложкою, присипте орегано і кунжутом. Випікайте при 180 °С близько 10-15 хвилин.
Ці коржі без дріжджів в духовці тепер замінюють нам і хліб, і булочки. Домашні їдять їх з супом, з гарячими стравами і навіть з чаєм! Готую регулярно раз в два дні, а то і частіше. А вам подобається таке поєднання інгредієнтів для приготування домашніх коржів?