М’ясний бульйон – це універсальний продукт, на основі якого готується величезна кількість смачних та ароматних страв. Для того щоб бульйон вийшов прозорим, важливо постійно знімати пінку, а для насиченості смаку додавати трохи овочів та спецій.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина на кістці 800 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зубці
- Перець запашний горошок 10 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Петрушка 15 гр.
- Кріп 15 гр.
- Вода 2 л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Спочатку очищаємо та промиваємо овочі разом з м’ясом.
- Свинину заливаємо водою та на помірному вогні доводимо до кипіння.
- Видаляємо пінку і зменшуємо нагрівання.
- Закидаємо в каструлю овочі, зелень та сіль – проварюємо на мінімальному полум’ї близько однієї-півторої години.
- Приблизно за 5-10 хвилин до готовності приправляємо бульйон лаврушкою, горошинами перцю та сіллю.
- Наваристий бульйон проціджуємо будь-яким зручним способом.
Розливаємо по піалах та обідаємо. Смачного!