Як і у кожної порядної господині, в моїй морозилці завжди знайдеться шматок свинини. Його я прибирігаю не до свят, а під настрій. Можу і відбивними рідних побалувати, і м’ясом по-французьки. А якщо вже зовсім розійшлася, випікаю до вечері м’ясний рулет з начинкою.
Щоб м’ясний рулет з начинкою вийшов соковитим, м’ясо попередньо потрібно замаринувати. Для маринаду я використовую самі звичайні продукти: гірчицю, часник і спеції. Важливу роль у цій місії відіграє і сама начинка. Вона в моєму рецепті незвичайна.
- Свинина 1 кг.
- Сир твердий 50 г.
- Часник 5 зубців
- Приправа для м’яса 1 ст. л.
- Перець чорний мелений
- Куряче яйце 4 шт.
- Сметана 20% 2 ст. л.
- Гірчиця 1 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Розріжте шматок м’яса уздовж волокон в пласт або кілька пластів. Це залежить від форми шматка. Накрийте пласти плівкою і тонко відбийте. Тепер плівку приберіть.
- М’ясо посоліть з одного боку, змастіть гірчицею, приправами, подрібненим часником і перцем. Надішліть його в холодильник маринуватися. Близько години буде достатньо.
- За цей час зробіть млинці. Твердий сир натріть на крупній тертці в глибоку миску. Туди ж відправте сметану і яйця. Ретельно перемішайте.
- З готової маси на розігрітій олії приготуйте 3 млинці. Дайте їм трохи охолонути. Пласти м’яса розкладіть на поверхні. Поверх них – яєчно-сирні млинці.
- Загорніть м’ясо в рулет. Перемотайте його мотузкою. Зверху натріть рулет часником і спеціями. Замотайте заготовку в фольгу. Готуйте страву в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин. Потім зменшіть вогонь до 160 градусів. Готуйте ще 40 хвилин.
Готовий м’ясний рулет з начинкою подавайте з овочевим гарніром або просто так в якості закуски на бутерброди. Насправді такий рулет можна приготувати з будь-якого м’яса. Якщо не шкода, беріть яловичину. Блюдо вийде навіть ніжніше. Як вам рецепт? Діліться думкою!