Раніше в якості швидкої закуски з банки подавала на стіл тільки малосольні огірки швидкого приготування. Рецептом ще в студентстві поділилася зі мною одногрупниця. Вона солила їх прямо на студентській кухні, під столом. А ось малосольні помідори я спробувала зовсім недавно. Не розумію, як я без них раніше жила…
Головний плюс цього рецепта в тому, що малосольні помідори можна пробувати вже через 3 дні. Звичайно, через добу вони ще занадто солодкі, на другий день теж ніби сирі. Але потім розсіл починає діяти на всю міць. Без цієї закуски тепер не уявляю вечері.
- Помідор 1 кг.
- Часник 1 шт.
- Хрін листя 2 шт.
- Листя вишні 4-6 шт.
- Кріп парасольки за смаком
- Петрушка за смаком
- Вода 1 л.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ч, л.
- Для приготування цієї закуски вам знадобляться неперезрілі дрібні плоди. Вибирайте помідори приблизно однакові за розміром. В ідеалі їх діаметр не повинен перевищувати 6 см.
- Помідори гарненько промийте, дайте їм обсохнути. На кожному плоді зробіть кілька проколів зубочисткою у плодоніжки. Утрамбуйте помідори в банки.
- У холодній воді розчиніть сіль з цукром. Цим розсолом залийте помідори. Тепер очистіть часник. Зубчики розріжте навпіл, додайте їх в банки з помідорами.
- Далі крупно наріжте зелень. Викладіть її поверх помідорів. Тару з вмістом накрийте блюдцями, залиште їх так на добу при кімнатній температурі.
Зняти пробу можете вже на наступний день. Але зі свого досвіду скажу, що доби для помідорів буде мало. Ідеальний кисло-солодкий смак малосольні помідори набувають через 2-3 дня. Тоді їх вже можна подавати на стіл або перемістити в простерилізовані банки. Взимку така закуска зберігається відмінно. Тільки тримайте тару в прохолодному місці. Удачі в приготуванні!