Якщо вдома немає спеціальних пристроїв, в яких можна приготувати манти на пару, на допомогу прийде звичайна духовка. Такий спосіб також дозволяє зробити великий обсяг виробів відразу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 1 кг.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль ½ ч. л.
- Вода скільки прийме тісто
- Фарш м’ясний 730 гр.
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Спеції та Приправи за смаком
Кроки
- Для фаршу можна взяти будь-яке жирне м’ясо двох сортів і змішати його в рівних пропорціях. Якщо фарш готується вдома самостійно, то бажано додати до м’яса більше сала, щоб підвищити відсоток жирності.
- До фаршу додати цибулю, порізану на дрібні шматочки, і очищену картоплю, також нарізану на дрібні кубики. Додати сіль з перцем і перемішати все ретельно.
- Для тіста просіяти в миску борошно, додати сіль і яйце, а потім додавати воду і місити тісто. Тісто має добре відставати від рук. Прибрати в холодильник на півгодини.
- Тісто розкачати, припилити його борошном, в тонкий пласт, вирізати квадрати 10х10 см в розмірі. Покласти по центру кожного шматка тіста начинку, заліпити будь-яким зручним способом і сформувати кожен виріб.
- Деко змастити соняшниковою або іншою рослинною олією, духовку розігріти до 180 градусів.
- Розкласти манти на дека, поставити в духовку на 15 хв. налити в деко м’ясний бульйон або суміш води з томатною пастою і сіллю таким чином, щоб манти наполовину вкрилися рідиною. Деко накрити фольгою і готувати в духовці ще 35 хв.
Приємного апетиту!