Майонез, доповнений столовим оцтом, робить м’ясо шашлику неймовірно ніжним і м’яким, та й при смаженні утворює рум’яну скоринку, що зберігає соковитість м’яса. До майонезному маринаду для аромату завжди додається цибуля і трохи гірчиці. Майонез вибирається жирний. Час маринування в середньому 8-10 годин в холодному місці, але для прискорення процесу замариноване м’ясо ставиться на 2-3 години в тепло.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 3 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 кг.
- Майонез столовий молочний 1 уп. (280 гр.)
- Оцет столовий 9% 9 ст. л.
- Гірчиця 90 гр.
- Вода 1 л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Обрана свинина для шашлику промивається холодною водою і обсушується рушником. Потім м’ясо нарізається однаковими шматочками розміром із сірникову коробку і перекладається в посуд для маринування.
- Очищається цибуля і нарізається кільцями середньої товщини.
- Цибулева нарізка перекладається до м’яса і руками все перемішується, щоб цибуля дала свій сік.
- Потім до м’яса насипається за особистим смаком сіль з чорним перцем, додається майонез і гірчиця. Ці інгредієнти ще раз добре перемішуються. Оцет розчиняється в літрі чистої води і цим розчином заливається шашлик. Потім м’ясо ставиться на 10 годин в холодильник для маринування.
- Після закінчення часу маринування шашлик смажиться будь-яким способом: на решітці мангала або на шампурах.
Приємного апетиту!