Опеньки, мариновані по-корейськи, чудово урізноманітнюють колекцію заготовок. Грибочки, приготовані за цим рецептом, виходять надзвичайно ароматними та трохи пікантними. Обсмажена цибуля у складі страви вигідно підкреслює смак грибів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі 2 кг.
- Морква ⅔ кг.
- Часник 5 зубців
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Оцет столовий 9% 130 мл.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Перець чорний мелений ⅓ ч. л.
- Перець червоний мелений ⅓ ч. л.
- Приправа (на вибір) за смаком
- Цукор-пісок 1 ст. л.
На порцію
Калорії: 66 ккал
Білки: 1.7 г
Жири: 4.2 г
Вуглеводи: 4.8 г
Кроки
- Готувати мариновані опеньки по-корейськи просто! Промийте та почистіть гриби, а потім відваріть їх протягом п’ятнадцяти хвилин з моменту закипання.
- Далі потрібно відкинути гриби на друшляк, добре промити і обсмажити на розігрітій з олією сковороді до золотистого відтінку.
- Далі потрібно додати до грибів дрібно нарізану очищену цибулю і продовжувати готувати на помірному вогні.
- Гриби з цибулею перекладіть у миску, коли вони дійдуть готовності.
- Моркву та часник очистіть та наріжте. Нарізати краще дрібно, але можна орієнтуватися на власний смак.
- Перемішайте моркву та часник із обсмаженими грибами з цибулею та посоліть. Додайте суміш перців, посоліть, перемішайте.
- Банки простерилізуйте, просушіть. Кришки прокип’ятіть.
- Розведіть в олії від обсмажування грибів оцет, олію та цукор. Додайте склянку води та спеції за смаком. Маринад прокип’ятіть.
- У банки з щільно утрамбованими грибами влийте маринад по саму шийку банок.
- Далі потрібно пастеризувати заготівлю протягом сорока хвилин із моменту закипання води в каструлі. Відразу ж закатайте банки.
- Переверніть гриби догори дном і утепліть. Коли заготівля повністю охолоне, заберіть на зберігання у спеціальне місце.