Мариновані опеньки з цибулею

У цьому рецепті вам пропонується приготувати унікальну заготівлю – замаринувати опеньки з цибулею. Такі гриби будуть делікатесом для будь-якого столу. Для цієї заготівлі оберіть невеликі грибочки. Готуємо зі стерилізацією. Кількість спецій можете змінити на свій смак.

Готувати мариновані опеньки з цибулею просто

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 23 ккал
Білки: 1.1 г
Жири: 0.5 г
Вуглеводи: 3.1 г
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Опеньки ретельно переберіть, видаляючи все сміття. Потім промийте їх під проточною водою.
  • Покладіть гриби у велику каструлю, залийте водою і на великому вогні доведіть гриби до кипіння.
  • Варіть опеньки на невеликому вогні протягом 25 хвилин від початку кипіння, знімаючи всю пінку з поверхні відвару. Зварені опеньки відкиньте на друшляк.
  • В окремій каструльці зваріть маринад із зазначеного в рецепті розрахунку води, солі та цукру. У маринад покладіть усі спеції та поваріть його 5 хвилин.
  • У зварений маринад перекладіть відварені опеньки та додайте до них кропові парасольки. Поваріть гриби в маринаді із спеціями 20 хвилин.
  • Почистіть цибулини та зубки часнику. Цибулю наріжте на тонкі півкільця, а часник на слайси. Розкладіть цибулю та часник у чисті баночки для заготівлі.
  • Потім по баночках розлийте гриби з маринадом, заповнюючи їх не до верху.
  • Прямо в банки налийте столовий оцет із розрахунку 1,5 ст. л. на літрову банку.
  • Баночки закрийте кришками та простерилізуйте гриби протягом 30 хвилин. Правила стерилізації загальноприйняті.
  • Потім баночки герметично закупоріть, переверніть на кришки та остудіть під махровим рушником.

Вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 3 оцінки, середнє 4.67 з 5 )
Залишити відповідь