У цьому рецепті вам пропонується приготувати унікальну заготівлю – замаринувати опеньки з цибулею. Такі гриби будуть делікатесом для будь-якого столу. Для цієї заготівлі оберіть невеликі грибочки. Готуємо зі стерилізацією. Кількість спецій можете змінити на свій смак.
Готувати мариновані опеньки з цибулею просто
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі 2 кг.
- Цибуля ріпчаста 5 головок
- Часник 6 зуб.
- Вода 1 л.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1.5 ст. л.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
- Парасольки кропу 3 шт.
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Перець запашний горошок 4 шт.
- Гвоздика 3 бутони
- Лавровий лист 3 шт.
На порцію
Калорії: 23 ккал
Білки: 1.1 г
Жири: 0.5 г
Вуглеводи: 3.1 г
Кроки
- Опеньки ретельно переберіть, видаляючи все сміття. Потім промийте їх під проточною водою.
- Покладіть гриби у велику каструлю, залийте водою і на великому вогні доведіть гриби до кипіння.
- Варіть опеньки на невеликому вогні протягом 25 хвилин від початку кипіння, знімаючи всю пінку з поверхні відвару. Зварені опеньки відкиньте на друшляк.
- В окремій каструльці зваріть маринад із зазначеного в рецепті розрахунку води, солі та цукру. У маринад покладіть усі спеції та поваріть його 5 хвилин.
- У зварений маринад перекладіть відварені опеньки та додайте до них кропові парасольки. Поваріть гриби в маринаді із спеціями 20 хвилин.
- Почистіть цибулини та зубки часнику. Цибулю наріжте на тонкі півкільця, а часник на слайси. Розкладіть цибулю та часник у чисті баночки для заготівлі.
- Потім по баночках розлийте гриби з маринадом, заповнюючи їх не до верху.
- Прямо в банки налийте столовий оцет із розрахунку 1,5 ст. л. на літрову банку.
- Баночки закрийте кришками та простерилізуйте гриби протягом 30 хвилин. Правила стерилізації загальноприйняті.
- Потім баночки герметично закупоріть, переверніть на кришки та остудіть під махровим рушником.
Вдалих заготовок!